Baristas ieteikumi

Ideāla tase créma

Izcila tase créma labi izskatās un subjektīvi uzlabo baudījumu. Arī acis gūst prieku. Taču kā pagatavot ideālu tasi créma? Arī šajā gadījumā pupiņām ir liela nozīme. Noturīgai un gaisīgai créma ir svarīgs pēc iespējas mazāks eļļas daudzums. Tādēļ daudzos espresso maisījumiem ir noteikta Robusta pupiņu proporcija, jo tām ir mazāks daudzums kafijas eļļas nekā Arabika pupiņām. Noderīgi zināt: tīras kafijas tases bez eļļas paliekām uzlabo créma noturību.

Perfektas piena putas

Papildus créma arī piena putas ir viens no lielajiem baristas noslēpumiem. Tās būtiski ietekmē trīs faktori.

Piena sastāvs

Vieglām, krēmīgām putām ir piemērots pilnpiens ar augstu tauku un olbaltumvielu saturu. Ja vēlaties stingras un kompaktas putas, labāk izvēlēties pienu ar zemu tauku saturu.

Piena temperatūra

Ir svarīga ļoti noteikta robeža: 60° C. Sākot no šīs temperatūras, sadaļas piena proteīnu struktūras un līdz ar to arī putas. Principā jāatceras: putojiet pienu ar augstu tauku saturu remdenā temperatūrā, bet pienu ar zemu tauku saturu – zemā temperatūrā. Tādējādi sasniegsiet labākos rezultātus.

Piemēroti instrumenti

Putas var izveidot ar visdažādākajām ierīcēm. Profesionāli baristas izmanto putošanas slotiņas vai espreso aparāta tvaika sprauslu. Mājas vai biroja vajadzībām ļoti labi ir piemēroti putotāji, kas ir iebūvēti kafijas automātos, jo tie maksimāli atvieglo un paātrina putošanu.

Baristas ieteikumi


Ūdens loma

Kafijas garšu ievērojami ietekmē ūdens cietība, kā arī mineralizācijas pakāpe. Ūdens ar augstu cietības līmeni nav slikts, jo tajā ir daudz minerālu. Diemžēl tam ir arī trūkums. Jo šie minerāli, pirmkārt, izmaina kafijas garšu un, otrkārt, nogulsnējas automātā. Ja jūsu dzīvesvietā ir ciets ūdens, ieteicams izmantot ūdens filtru, piemēram, mūsu CLARIS dzeramā ūdens filtru. Tas nodrošina dabīgu kafijas garšu un novērš nepievilcīgu slāņu veidošanos automātā un uz kafijas virsmas.

Pareizā maluma pakāpe

Neatkarīgi no, vai gatavojat kafiju espreso aparātā, franču presē vai kafijas automātā – maluma pakāpe ir būtiski svarīga. Tam diemžēl nav standarta risinājuma. Ideālā situācijā jums vajadzētu to izmēģināt patstāvīgi un optimizēt, līdz kafija ir ideāli atbilstoša jūsu gaumei (un pupiņām). Ja kafija ir ūdeņaina un skāba, nepieciešams smalkāks malums. Turpretī, ja tās garša ir pārāk stipra un rūgta, nepieciešams rupjāks malums. Vispārīgs princips: jo ilgāk kafija ir saskarē ar ūdeni un jo saskares virsmas laukums ir lielāks (smalks malums), jo tā būs stiprāka. Atkarībā no izmantotās ierīces maluma pakāpi var pavisam vienkārši pielāgot. Piemēram, kafijas automātos regulators parasti atrodams pupiņu tvertnē.

coffee
ATRAST MANU
NIVONA TIRGOTĀJU